snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Sveriges folkdomstolar! Wow!!!!

Vi har lagar i Sverige som vi låter oss underkastas så till vida att vi vet var gränserna går. Vi vet att om vi begår att brott så är risken att vi ska bli lagförda uppenbar. Det går alltså att relatera till en lag om vi råkar ut för repressalier! Polisen tar oss, det blir rättegång och vi tar vårt straff. En allt igenom demokratisk process!

Det som händer nu i Sverige är att vi har en ny i samhället organiserad skugginstutition som  utkräver straff av människor som inte bara varit olagliga och brottsliga utan även ur vissas perspektiv omoraliska. Det räcker att de varit omoraliska enligt den värdegrund som man förment antagit. Man kan säga att ur dessa värdegrunder så strider de olyckliga delinkventerna i klar differens.  Detta är en mening som inte säger någonting men det är helt i linje med de uttryck som förmedlas av de nya folkdomstolarna.

Till exempel fallet med fotbollsspelaren Alexander Gerndt, en ytterst begåvad fotbollspelare som bar sig jävligt illa åt och dömdes för misshandel av sin  hustru. Han slapp fängelse men inte straff. För billigt tycker somliga. Ja, det kan tänkas men ändå! Gerndt har sitt liv i fotbollen och blev uttagen till landslaget nu senast. Varför inte? Han tackade tydligen nej, och som jag förstår så beror det på att det ynkliga Fotbollförbundet inte kan deklarerar att saken är utagerad om än inte glömd! Man känner i förbundet pressen att ur ett värdegrundspespektiv inte förlåta! Vem hjälper detta. Igen – Ynkedom! Vad säger folkdomstolen?

Nästa exempel rör sig om den 22-årige fotbollspelaren i Malmö FF som hade ett sexuellt förhållande med en 14-årig flicka. Det är ett klockrent lagbrott. man får inte ha sexuellt umgänge med barn under 15 år. Att det rörde sig om ett kärleksförhållande togs med i beräkningen av tingsrätten som dömde till ett milt straff. Då tar fotbollsföreningen på sig ett ansvar och deklarerar att den kommer minsann fortsätta bestraffningen med uppfostringsmetoder. Detta går man ut med i media. Vad man gör i klubben kan vi bara spekulera ikring. Det hade varit  bättre och rakare om man talat med spelaren och gett fann i pressen. Eller hur? Men nej, man ville visa att klubben minsann har samma värdegrund som de som kritiserar klubben för avsaknad av samma. Ynkedom!

Exemplen radar upp sig och kan fortsättas med tårtan som hade en marsipandekoration föreställande en naken kvinna. Dumt, javisst! Men hur brottsligt var det? Det får i alla fall denna klubben att ytterligare en gång gå ut med hur viktigt det är med värdegrundsarbete och ett rejält tag i örat på de som stört ordningen. Vad i helvete hade hänt om ledningen sagt att ”vi har beivrat dessa misstag som spelare har gjort på sin fritid och vi kommer att fortsättningsvis visa vårt missnöje med sådana aktiviteter”. Men nej, man måste ut i pressen och visa med opportunistens nit hur högt man håller moral och att man förmedlar den sanna värdegrunden! Va fan! Be pressen dra åt helvete och ta hand om era spelare i stället. Ynkedom!

Vi skall inte förglömma det rabalder som uppstod på Tunaskolan i Luleå. Efter ett helt år av exponering ansåg någon att det var dags för anmälan. En av högstadieeleverna får eller tar på sig uppgiften att anmäla en målning på lärarnas personaltoalett,  som sexistisk. Uppfattningen att målningen är sexistisk kan inte ifrågasättas men varför skall den dras runt i pressen med fokus på lärarkollegiet och på rektorn i synnerhet? När vår goda folkdomstol har tagit fast i ärendet så lägger sig skolledningen platt och backar hela vägen. Hur mycket ynkedom är detta?

Nästa, är det missnöje som en anmälare visade med att hennes barns dagis hade låtit barnen själva dela in sig i en killgrupp och en tjejgrupp. Det framgår inte om anmälaren diskuterat med dagisets personal. Men anmälan går till folkdomstolens moder, Lady Dahmer, som avgör det hela med ett: ”DÖÖÖÖÖÖÖÖ”!

De två senaste exemplen har jag redogjort för tidigare, se här.

Nu har vi ytterligare ett exempel, Hannah Lemoine, på bloggen Onewaycommunication påvisar ett utomordentligt avskyvärt exempel på knepig könsuppfattning. Det gäller egentligen en ishockeyförening vars A-lag i herrserien behövde vända en förlorande trend. Tränaren visar upp på svarta tavlan (i detta fall ett white board) de egenskaper som han vill ha av laget. Olyckligtvis och med oturen hos en dåre lyckas han beskriva de icke önskvärda egenskaperna som kvinnliga. Dumt, fel, korkat, förtjänt av en tillsägelse. Men vad i hondan, vem kom på idéen att detta var ett ärende för folkdomstolen? Vem gav tipset till press och bloggare? Jo en utmärkt medlem av det subtila angivarsläktet som i bästa fall kan tjäna på hyckleriet själv eller i sämsta fall enbart utav ren illvilja.

Vad är det som får exempelvis Cissi Wallin, utmärkt berömlig för insatser i andra sammanhang, att i ett furiöst angrepp på Ulf Brunnberg helt utan argument bara uttrycka att han är en gammal gubbe. Man måste ha ett förhållande till en människa på ett plan som är svårt att förstå för att kunna uttrycka sig på det viset.

Eller när Janne Gunnarsson råkar säga nåt väldigt kontroversiellt, att då med en ställtid på en vecka med det blöta fingret i luften, den opportunistiske bloggaren Alex Schulmann kan begära allt för denna Gunnarsson utom just avrättning som i och för sig kan ha varit ett förbiseende.

Att folk är rädda in till panik för att utsättas för medias, inklusive bloggarnas, missnöje är kanske förståeligt. Att bli fullständigt avklädd och hånad, ibland ytterst förnedrad vill de flesta normala människor undvika. Det är bättre att hålla flabben än att drabbas av Lady Dahmers versaler exempelvis. Det är en otrolig makt som dessa skribenter har, en makt som skrämmer skiten ur de människor som egentligen ansvarar för Sverige, alla de tjänstemän, idrottsledare, föreningsmänniskor med flera som inte vågar ta sig till någonting eftersom risken är överhängande att det finns någon kränkt jävel som gärna vill rapportera till den nya överheten.

Vi kan skämta om detta och kalla det för angiverifobi eller vad som helst. Jag har själv upplevt samhällen där angiveri varit en stor del av den repressiva makten. Jag skulle bli extremt ledsen om vi skall behöva uppleva det i Sverige också.

Single Post Navigation

7 thoughts on “Sveriges folkdomstolar! Wow!!!!

 1. sandra on said:

  Jättebra inlägg! Ett angiverisamhälle är precis vad Sverige har blivit.

  Gilla

 2. Ett väldigt angeläget inlägg! Och oerhört träffande om folkdomstolens moder… Det var oerhört kul att läsa på hennes blogg att hon var hemma mest med barnet för att de hade inget annat val. Hon levde på sin man då, för de hade inget annat val. Givetvis hade hon gjort annorlunda om de inte varit tvungna att göra så… Jag ser inget fel i att hon var hemma med barn om det passade bäst, men man kanske kan tycka att om man själv har den erfarenheten så kanske man ska prata med mindre bokstäver om hur andra ska göra hela tiden. Ja, hon KANSKE hade gjort annorlunda om hon inte varit tvungen men…

  Tänk att det är så svårt att låta andra människor göra som de vill med sina liv.

  Gilla

 3. En medeltida mobb är precis vad Sverige har blivit.

  Gilla

 4. Pelle2 on said:

  Personligen tycker jag att det är intressant att extremfeministerna tycker att vi skall acceptera ett kollektivt ansvar för män som begår brott,om du är man, medan de aldrig säger att de skall ta ett kollektivt ansvar för kvinnor som begår brott. Dessutom skall du som man man acceptera att du dagligen och stundligen blir angripen i media som varande något väldigt dåligt bara för att du är född till man.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: