snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Fallet Ulf, det kommer ni väl ihåg? Otänkbart i feminismens Utopia!

Jag läser i gårdagens Norra Skåne att journalisten Jörgen Johansson skall skriva en bok där han tar upp ”fallet Ulf” och dess huvudperson Bo Larsson.

Detta är ju egentligen en uppgift som den framlidne journalisten Hannes Råstam skulle ha utfört men efter hans bortgång i januari 2012 ligger fältet öppet för andra. Det jag skriver här tar jag direkt ur minnet och därmed med viss reservation för exaktheten i detaljerna. Men hursomhelst:

Ni som inte minns vad det gäller skall veta att efter att ha tillbringat 3,5 år av ett 2002 tilldömt 8-årigt fängelsestraff blev fallet uppmärksammat av Hannes Råstam. Bo Larsson dömdes tillsammans med en kamrat för sexuellt utnyttjande av sin dotter. Det var endast dotterns berättelse som låg till grund för domen. Omständigheterna och bevisen i fallet var sådana att de med lätthet kunnat ifrågasättas och bortses ifrån med tämligen enkla medel. Exempelvis hade de flesta angivna övergreppen skett då dels dottern bevisligen varit i skolan och dessutom Bo Larsson varit på sitt arbete.

Dottern påstod sig ha varit med fadern och hans kompis på satanistmöten i Stockholm med detaljerad redogörelse för ritualmord på spädbarn, övertsepräsrinnans namn och lokalens utseende. Dessutom en bra beskrivning på var lokalen var belägen.

Följande knepigheter med satanistberättelsen avslöjades,

att:

berättelsen överensstämde med en berättelse i en bok som flickan blivit tillhandahållen på det behandlingshem hon var intagen på för vittnesvalidering.

berättelsen kan inte på något sätt bekräftas av Stockholmspolisen som på begäran undersökt historien noga och som skriftligt uttalat sig emot sannolikheten av densamma. Platsen för seanserna existerade helt enkelt inte.

berättelsen ligger dessutom som grund för Eva Lundgrens forskning om ritualmord av spädbarn i Sverige, eller om det var tvärt om. Jag kan tyvärr inte bekräfta riktigheten av påståendet men Eva Lundgren är inblandad.

Som ett resultat av en ovilja att se rimligheten i bevisen, en ovilja att se de omständigheter som talade för de tilltalade men en stark vilja att tillsammans med en amatörterapeut tillskansa sig poäng i feministkretsar lyckades åklagaren fixa en fällande dom. Detta lyckades eftersom de tilltalades försvar uppenbarligen hade viktigare saker att stå i.

Hannes Råstam gjorde ett enastående arbete med detta och lyckades övertyga HD om att ta upp målet och därvid återkalla de fällande domarna. I Råstams arbete blev senare det mera uppmärksammade Quick-målet huvudarbetet och på något sätt har Fallet Ulf  lämnat folks medvetande men är i min mening värt att återigen tas upp.

Som Bo Larsson säger ”Det finns många i den här historien som kommit alldeles för lätt undan”.

Min fråga till er alla är, om Mattias Gardells och Maria Svelands Utopia med feminsimöevervakningsrepression varit verklighet, tror ni då att Hannes Råstam överhuvudtaget fått undersöka saken? Tror ni att Bo Larsson hade beviljats resning?

Kunde nog tänka mig det!

Single Post Navigation

6 thoughts on “Fallet Ulf, det kommer ni väl ihåg? Otänkbart i feminismens Utopia!

 1. Fallet Ulf har nästan fallit i glömska tyvärr. Så mycket som möjligt måste fram om vilka som gjort vad för man ska fan inte kunna komma undan med att förstöra någons liv utan konsekvenser. Och då menar jag inte hans dotter utan de som gjorde det möjligt för henne att att hitta på en massa.

  Gilla

 2. pjotr on said:

  Lysande summering av fallet. Ingen feminist har ju heller visat något intresse av att distansera sig från fallet. Det känns som om man ”önskar” att det hela var sant. Vore det inte bra för ”SAKENS” om det hela var sant?
  Fallet Ulf är bara en raden av rättsövergrepp som nog började med Da Costa fallet.

  Du har rätt. Bo Larsson hade nog inte beviljats resning och det är det man vill uppnå till slut.

  Gilla

 3. Tack!
  Da Costa fallet har du helt rätt i att det borde aktualiseras igen. Per Linderberg gjorde ett fantastiskt jobb där med boken ”Mördaren är en man”. De som till synes kom lätt undan i da Costa fallet är en hel hoper i dag verkande journalister samt de marxistfeministiska Christian Dieden och Hanna Olsson!
  Att de båda läkarna inte kan få full upprättelse är en skandal som endast kan förstås om de beslutande i detta fall har prekära kontakter bakåt i tiden som har med fallet att göra!

  Gilla

 4. Patrik on said:

  Diesen utmärkte sig ju även i fallet Ulf.
  http://www.magasinetparagraf.se/debatt/slicka-uppat

  Gilla

 5. Pingback: Allt för männens befrielse! | snurrigtdotcom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: