snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Rättning i ledet, sitt fint!

Jag har i tidigare inlägg beskrivit min spaning angående svenska folkets trohet mot ideologier och politiska partier. Resultatet av spaningen ger att oavsett vad media, främst kulturredaktionerna, anser vara ”topic of the day” så berörs den vanlige medborgaren mycket lite och lägger sina sympatier på invanda mönster. Detta blir tydliggjort vid de allmänna valen till riksdag och kommunfullmäktige.

Ett exempel är den radikaliseringsvåg som sköljde över samhället under 1970-talet med stark vänstervriden påverkan på utbildning och medier.  Detta decennium fick man för sig att radikaliseringen var så monumental att det var dags att smygvägen införa socialism. Löntagarfonder skulle så småningom ta över ägandet av näringslivet. Detta misstolkades till den milda grad att svenska folket två val i rad röstade fram en borgerlig regering . De facto har vi sedan början på 1960-talet haft en fördelning mellan blocken så att egen majoritet varit sällsynt. Regeringar har antingen varit i koalitioner eller haft stöd av partier inom blocket. Detta gäller alltså samtliga val sedan 1964!

Man kan då fråga sig vad det är som får tidningsredaktioner att publicera debattartiklar som i stort sett ignoreras av medborgarna?.

Jag tror vi upplever något liknande nu. Fast denna gång är det inte den vanliga marxismen som ligger i pipe-line utan den marxism som endast påverkar halva befolkningen och som numera stulet namnet feminism. Medias kulturredaktioner, framförallt, publicerar debattinlägg på debattinlägg med inriktningen att feminismen inte kan kritiseras. Man hyllar skribenter som Gardell, Sveland, Björk med flera. De politiska partierna hakar på och kan från vänster till höger inte förklara sig anhängare nog till de mer eller mindre stolliga idéerna. Man har inte ens reagerat på det yttersta stolleriet, ett dokument bekostat av skattemedel, som åberopar förbud mot och registrering av felaktiga åsikter! Det är ett antal mörkerpersoner som vill driva Norden in i en repressiv totalitarism och som inte uppmärksammas av vare sig media eller politiker. Härvid har jag dålig koll på SD, skall erkännas.

Nu kommer spaningen åter. När jag pratar med vänner, varav en del är chefspersoner inom områden som kräver en hög omvärldskoll, så undrar de vem den där Sveland är som jag nämner. De har ingen koll på sista årets kulturdebatt, ingen som helst! Då kan man undra, vem tror man att man skriver för, kulturredaktionerna alltså? Jo de skriver för varandra så att de kan peta i varandras argument, hylla varandras skrifter och lyfta fram varandras stolligheter som sedan görs till sanningar inom dessa kotterier! (Ja det finns undantag! Några få men viktiga.) De flesta medborgare bryr sig inte. De röstar på dem som de brukar rösta på och blir dessa för obegripliga i invandringsfrågan så testar man SD. Surprise?

Vi har alltså kotterier som på ett absolut minimalt mandat sitter och skriver och har åsikter om hur de resurser skall fördelas som nogsamt produceras av alla dessa människor som inte intresserar sig för Kielos, Swedin, Linderborg, Lindberg, Janouch, Skugge, Sveland, Gardell och många, många flera. Och, skall tilläggas, inte betyder något somhelst för Kielos, Swedin, Linderborg, Lindberg, Janouch, Skugge, Sveland, Gardell och många, många flera. Inte ens så mycket att man skulle lägga energi på att lyssna till dem.

Som tur är så nyttjar de flesta av dessa ändå rätten att föra sin talan vart fjärde år på valdagen.

(Tänkte inte Sveland och Gardell på detta?)

 

Single Post Navigation

4 thoughts on “Rättning i ledet, sitt fint!

 1. Detta påminner mig om alla de teaterrecensioner som jag läser i rikstidningarna (dvs från Stockholm) på pjäser som jag aldrig kommer att få se eftersom jag aldrig befinner mig i huvudstaden vid rätt tillfälle. Debatten och diskussionen verkar leva sitt eget liv, utanför den verklighet jag och många andra befinner sig/mig i. Relevansen för den dagliga verksamheten för enskilda är minimal, men inläggen kan både engagera och distansera. Poängen är att det just enbart handlar om diskurs – inte verklighet. En illusion, med andra ord.

  Gilla

 2. Ja du är nära sanningen där @enstillaundran, men missar att denna diskurs tas som intäkt för ett allmänt åsiktsläge som får partisekreterarna att bajsa på sig och partiledningar att följa spöken.

  Gilla

 3. @Benanderii
  Jag glömde inte utan valde att för ögonblicket förtränga denna effekt av att de folkvalda alltid har ett finger upp i luften (inte det mellersta) för att känna hur vinden blåser i opinionen. Sen är det en annan fråga (se ursprungliga blogginlägget) om de som röstar bryr sig om att vindflöjlarna snurrar som propellrar.

  Gilla

 4. Det var för något år sen jag började slänga ett öga på kultursidorna och det endast på nätet eftersom jag inte vill sponsra dyngan. Medelsvensson skiter nog blanka fan i de sidorna när de läser morgon- och kvällsmedia.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: