snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Jaha, Linda Skugge har yttrat sig igen!

Efter att ha genomlidit nästan två månader av mycket energikrävande projekt, (med excellent resultat, jojo!) är jag nu tillbaks på ett nästan maniskt sätt. Detta är inlägg nummer två för dagen och skall handla om Linda Skugge som på ett självplågande sätt försöker göra sig ovän med alla.

Jag älskar att det finns någon med tokerier som absolut inte kan kallas för opportunist. (Men var får hon sin mat ifrån?)

I dagens expressen skriver hon följande om de vita kränkta män som pjäsen med samma namn handlar om: ”.. är det dessa illitterata alkade puckon som Maria Sveland skrivit en hel bok om?” (länk saknas tyvärr.)

Eftersom jag vet att Vita Kränkta Män illustreras med en karikatyrbild av Pär Ström så håller jag inte med om beskrivningen men förstår och håller med om ansatsen.

Vidare skriver Skugge: ”De elakaste hatbrev jag fått har alltid kommit från kvinnor”

Linda Skugge har alltid varit provocerande men det är skönt att se hur hon undviker opportunismens ynkedom och ger sig på att kritisera de som ansetts vara frontfigurer, martyrer, prästinnor för den feministiska ideologin.

Fastän jag inte hyser ett ögonblicks tvivel att hon skulle smula mig i stycken om hon ville, ser jag ändå gärna mer text från henne.

Single Post Navigation

15 tankar om “Jaha, Linda Skugge har yttrat sig igen!

 1. Jobbar inte Skugge på Brunnsgatan 4?

  Gilla

 2. Mycket intressant och skapa uppståndelse kan hon ju. Det förefaller ändå vara något gnissel eller är det bara PR-knep att uttala sig med en odör värre än ruttna ägg?

  Gilla

 3. Antingen konst eller ännu ett sätt att minska reklam- och annonskostnader och få gratis uppmärksamhet. Så här uttrycker hon själv det:

  ”Vidare kan jag berätta att annonser i dagspress i dag inte är något annat än skådespelarfjäsk, en teaterannons ger noll (0) biljettintäkter. Dessutom spelar en sajt inte någon roll gällande just antal sålda biljetter. Det vet vi efter en höst utan fungerande sajt men ändå fullsatta salonger. Vi hankade oss fram, med hjälp av Facebook, Twitter, Instagram och rejält med bra PR så fyllde vi lokalerna kväll efter kväll.” (http://www.expressen.se/kultur/magi-och-ekonomi/)

  (Jag hittar inte dagens artikel i Expressen som inlägget handlar om. Någon? Bara i papperstidningen?)

  Gilla

 4. Jag har inte heller kunnat länka. Det kommer kanske senare.

  Gilla

 5. Linda Skugge har rymt från EXF! igen.

  ”EXF! – avhopparorganisationen för feminister:
  BESKRIVNING
  Att vara feminist är något som man bör vara max upp till en ålder av 25 år då neocortex anses vara färdigutvecklad. Feminismen fungerar då som en stärkande ideologi för unga kvinnor men ungdomsåren är också den enda tiden i livet då feminismen är hälsosam, något som har blivit mer och mer tydligt.

  EXF! märker en klar tendens i samhället där fler och fler människor lämnar feminismen och t.ex. väljer att inte kalla sig för någonting alls eller ”konverterar” till ekvalismen eller jämställdismen. EXF! har dock aldrig hört talats om någon som går åt det motsatta hållet. Att lämna feminismen är dock inte helt riskfritt. EXF! är därför ett projekt där du som är mer eller mindre aktiv i olika feministiska organisationer kan få hjälp att lämna dessa, självklart anonymt och på dina villkor. Flera av de som jobbar i projektet har själva varit aktiva i olika feministiska grupper och hjälper nu andra utifrån sina egna erfarenheter.

  OM
  EXF! arbetar med
  – att hjälpa ungdomar som vill ut ur feministiska miljöer.
  – att förebygga nyrekrytering till feministiska grupper.
  – förståelse för att det finns viktigare frågor i samhället som t.ex. vänsterhäntas situation.

  Varför finns EXF! och varför ska du ta kontakt med oss?
  Du har bara ett liv och det är ditt. Så varför riskera att ha en skev människosyn som innebär både misandri och misogyni och annat som kan förfölja dig resten av livet. Men även du som redan trasslat till det för dig är välkommen. Det är aldrig försent. Det går alltid att komma igen.”

  Gilla

 6. Sen har ju Skugge skrivit en del underligheter också. Jag tittade på en video imorse och fick se det här: http://youtu.be/09fdIWOWXVA?t=48m40s

  Gilla

 7. Pelle2 skrev den :

  Hon verkar ju vara lite lätt schizofren. Ena dagen kallar hon sig feminist och spyr galla på män och manlighet och andra dagen säger hon att hon överger feminismen
  och tar avstånd från bilden av hatande män.

  Gilla

 8. Pingback: Några intressanta inlägg på andra bloggar « Toklandet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: