snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Du feministiske man, finns du?

Du känslosamme man med ett hjärta som brinner för jämställdhet mellan könen.

Du man som helhjärtat brinner för dina döttrars bästa och som är beredd att offra hela din identitet för att de skall få det bra.

Och du man som för att din fru skall kunna ta det jobbet i karriären hon så hett drömmer om själv stannar hemma med barnen när de är små och tar större delen av VAB-dagarna då det behövs, du gör ju precis som många andra män. Skillnaden är att du kallar dig feminist och kan därför känna dig lite mera godhjärtad än de andra männen. Det racet vann du!

Du man som gladeligen sätter dig som deltagare i en feministdebatt och blir kallad mannen, vad offrar du då? Vilken är din kamp?

Du man som i debatten högljutt kräver att män skall ta ett steg tillbaks till förmån för kvinnligt avancemang. Hur många steg tillbaks har du tagit?

Du man som i sällskap med ung vacker kvinna blir högröd i ansiktet när du vill förbjuda danskarnas rätt att visa vad fan de vill av nakenhet och kvinnlig exponering. En exponering som mer gäller männen i programmet.

Du feministiske man som med entusiasm griper dig an att försvara kvinnors rätt till frigörelse från det patriarkala förtrycket som gömmer sig i strukturer som bara du som feminist kan se.

Du som anser att flickor är diskriminerade i jämförelse med pojkar och som fanatiskt tror att det ända som hjälper är att uppfostra pojkar till att bli flickor och om detta inte går, att kväsa dem genom uppgifter som du vet att de inte kommer att klara.

Du som inpräntar i din dotter att hon kommer att mobbas för sitt kön, bli avbruten när hon talar, inte kommer att bli vald till Lucia om inte alla blir Lucior, att hon kommer att tafsas på och att hon kommer att bli misshandlad och våldtagen. Eftersom patriarkala strukturer kommer att se till att detta händer.

Du som kan få din dotter att först frukta alla män och sedan hata alla män. Förutom pappa förstås som är en riktig feminist.

Du som föraktar alla de män som älskar och respekterar kvinnorna de kommer i kontakt med och som tar starkt avstånd från misshandel,  våldtäkter, mobbing eller andra trakasserier riktade mot kvinnor. Föraktar dem för att de inte är feminister och fina som du. Alla dessa män som delar föräldraskapet med sina partners för att knyta an till sina barn för att de vill det. Alla dessa män som delar hushåll och hemarbete med sina partners för att kunna ha ett liv tillsammans. Alla dessa män, kallar du med ringaktning att de inte är fina feminister som du.

Du som i din kamp för att lyfta flickorna i utbildningen och låta flickorna ta plats inte ser att hela utbildningssystemet är i gungning. Att pojkarna med lätthet passeras av flickorna i betygssammanhang och i inträdet till högskolorna. Vad du inte tycks se är att kunskapsnivån för både pojkar och flickor är i sjunkande och långt ifrån toppen i världen. Det är alltså även flickor som tar skada av ett utbildningssystem som prioriterar genusvetenskap och förkastar naturvetenskapen. Ref: Tanja Bergkvist.

Du man som i din enfald aldrig tänkt på hur maten kommer in i kylskåpet, som överhuvudtaget aldrig reflekterat över vad kylskåpet är för tingest. Som på allvar tror att genuspedagogiken kan ersätta naturvetenskapliga kunskaper! Att resurser inte skapas utan bara fördelas.

Du man som skriker på allvar att ämneskunskap är könsseparerande och att pedagogiken är den enda tillgång som skall räknas i skolan.

Du som tror att du utför något för jämställdhet som andra män vägrar utföra, utan att för den skull kunna ange vad du gör som skiljer dig från andra män.

Du som tror att du någonsin skulle kunna diskutera feminism med feministerna utan att ha samma åsikt som dem, som inte fattar att du som man helt enkelt inte kan ha en egen uppfattning om feminism. Du som därför yttrar dina åsikter när du redan läst in dig på tråden så att du vet vad du skall tycka.

Jag tror inte på dig. Jag tror alltså inte att du finns, du är en fantasi en halmgubbe(sic!).

Men alla dessa utdrag som jag redovisar ovan är tagna ur twittertrådar, reportage och debatter. En kompilering av lustigheter kan man tycka om man nu inte vill vara övertygad i tron att Du finns!

Single Post Navigation

3 tankar om “Du feministiske man, finns du?

  1. Kvinnoistiska män tar ALDRIG ett steg tillbaka, de är ju för bövelen ”feministiska män”, däremot förväntar sig de att alla andra ska göra det. Kvinnoistiska män pratar bara och agerar aldrig. De är helt enkelt jämställdhetsohyra!

    Gilla

  2. Pingback: Några intressanta inlägg på andra bloggar « Toklandet

  3. Pingback: Remember, be careful out there! | snurrigtdotcom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: