snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Manliga feminister.

Detta inlägget har jag gått och funderat på länge. Jag vill så gärna förstå vad som driver manliga feminister att så tydligt ta avstånd från andra män som inte ansluter sig till samma kotteri av manligt förakt. Alltså föraktet för de män som stannar kvar i slemmet och som är fullt medvetna om detta. Män som är vanliga makar, fäder, bröder och söner och som inte ser sig som förmer och som framförallt inte pekar finger åt andra män! Varför är dessa föraktade män utanför den fantastiska upplysta gemenskapen? Denna spaning gäller alltså inte  för män som kallar sig feminister eller agerar feministiskt utan bara dem som har tagit på sig att sprida förakt för män av annan åsikt än de själva.

De föraktade männen känner jag väl, jag är en av dem, och kan berätta vilken typ av män det är. Män som har döttrar och som spenderar mycket tid med dessa. Busar med dem, köper alla möjliga sorters leksaker till dem, går på tekniska museet med dem, men ändå inte förfasar sig över att tvååringen kommer hem från dagis och skall ha allt i Kitty-style och rosa! Har förskolan misslyckats? Skall denna förskola anmälas? Ja, det tycker ni förstås!

Dessa män som aldrig någonsin har deltagit i en våldtäkt eller ens känner andra män som varit det! Män som aldrig har brukat våld mot någon, allra minst mot kvinnor. Män som inte känner någon som har misshandlat kvinnor. Män som gladeligen skulle lagt sig i och försökt förhindra våldet om de sett det.

Män som vuxit upp i en tidsålder då gruppvåldtäkt inte ens fanns som begrepp. Män som alltid tagit som sin uppgift att skydda familjen och lärt sig detta genom att växa upp med män som gjort samma sak. Män som inser att deras döttrar skall läsa och bli ingenjörer eller läkare. Män som föraktas för att de inte tror att en marxistisk ideologiskt påverkad pseudovetenskap är en lösning på de problem som finns. Utan kanske till och med kommer att förvärra problemen och ge ytterligare problem som vi inte vet något om idag.

Jag tillhör dessa föraktade män. Av kommunisten Kawa Zolfagary omdöpta till Vita Kränkta Män. Man bör först och främst fråga Zolfagary vad som får honom att utse sig till en så mycket bättre man än de som han kritiserar. Vad gör eller inte gör han som skiljer sig så radikalt från oss andra att han kan hysa förakt för oss? Alltså gör! Inte säger eller påstår utan gör! Är han mallig för att han slutat våldta eller misshandla? Jamen, vi andra har ju inte ens börjat. Vad är det som brister?

En enkel sanning är att han tjänar på det. In Natura. Eller så blir han rik på att ställa in sig för de nya säkerställda makthavarna. Huvva, nu sa jag det. Det är en fråga om makt, eller hur? En fråga om ett maktskifte, en förskjutning av makten. Javisst, så är det. Men den som tror att det är den patriarkala påhittade strukturen som får ge vika får nog tänka om. Om det är så kommer väl självmorden bland män att öka, att hemlösheten hos män att öka eller den genomsnittliga livslängden för män att minska. Eller kommer det att vara tvärtom? Förklara då varför!

Jag såg precis ett avsnitt av Magnus Betnérs show där han också mycket tydligt tar ställning. Han tar ställning för kvinnors lika lön för lika arbete, för kvinnors och flickors rätt överhuvudtaget. Han har inte bara rätt att göra det utan han har även rätt i sak. Så kommer det viktiga, det som blir roligt i föreställningen. Han kallar män som han uppfattar som motståndare för slem och gubbar. Sätter man samman dessa ord blir det gubbslem (för er som har svårt att läsa) och hela publiken garvar. Män som kvinnor. Fast mest kvinnor! Den mest hållbara hypotes jag kan få fram med min vetenskapliga metod, som också är välkänd inom genusvetenskapen och går ut på att man påstår något och så blir det så, är att pojkvännen, mannen, maken, får inte gå på fotbollen eller se önskefilmen om inte han också går med och ser Betnér. Som ni förstår så har jag god insikt i hur maktförhållandena är i mänskliga relationer. (Jag har varit gift!) I ett sådant läge är det vettigt att skratta med. Men herregud människa, han menar ju dig! Fattar du inte vad alla kvinnor har så roligt åt? Dig, du vite kränkte man! Ha ha!

Betnérs motiv för visat förakt är lättare att förstå. Han har noga pejlat in vad som kommer att gå hem hos hans publik så att han kan få mer engagemang. Tjäna pengar alltså! Frispråkig och radikal? Du milde, maken till opportunism får man leta efter.

Kan ni ana så härligt rätt det känns när man sätter taggarna Zolfagary och Betnér tillsammans med taggen opportunism!

 

 

Single Post Navigation

6 thoughts on “Manliga feminister.

 1. Just de två du tar upp har så påtaglig kommersiell framgång genom att sälla sig till den marxisminfluerade radikalfeminismen. Pengar, skratt och intervjuer i kulturdelarna är förstås en påtaglig belöning som föräras dem av de strukturellt underordnade, maktlösa feministerna.

  Egentligen tycker jag det är intressantare med alla de andra männen som bara hukar under den stora skuggan av att en kvinna ska bli arg på dem eller de som har så svårt med maskulinitet att de gör allt för att motarbeta vad som är en naturlig del av dem själva.

  Gilla

 2. Kawa Zolfagary lider av projicering. Det märks tydligt när man läser hans blogg Dödsmaskinen. Sen skulel jag också vilja veta när han slog eller våldtog någon kvinna senast? Ingen går ju att lita på till 100 % efter fallet med Göran Lindberg.

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/kare-svenskere

  Gilla

 3. Pingback: Remember, be careful out there! | snurrigtdotcom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: