snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Sommar med Sveland. Att förföra en gudinna!

Så har jag äntligen tagit mig tid till att lyssna till Maria Svelands sommarprogram. Jag vet inte vad jag hade som förväntan, Sveland är inte den som satt avtryck mer än som en av många omhuldad ikon i kvinnokampen för frihet. Alltså den vänstra av de vänstraste.

Hon, Sveland alltså, börjar programmet med en personlig anekdot som verkar vara avsedd för att visa sin oskuld, sin jungfrulighet, som för att visa att hon är rätt ikon för dyrkan som kvinnokampen personifierad. Sveland är nämligen en ung, (nåja!) attraktiv kvinna och skäms inte för det. Hon lägger en poäng vid detta och inte mig emot. Jag skulle emellertid klassas som gubslem och sexistisk om jag hade tagit initiativ till detta omdöme. Hon förförs i andanom av och förför själv i andanom en grekisk Adonis som vid den av gudinnor normalt utförda kontrollen visar sig ha en motstridig politisk uppfattning och som därmed omöjliggör en kroppslig allians. Detta utspelar sig som ni förstår i en gudomlig sfär som för oss dödliga endast kan beträdas på anekdotiskt vis.

I och med detta kan Sveland fortsätta med förvissningen om att gudomligheten är påvisad. Vi som fått förmånen att på håll få studera denna gudomlighet och som lätt påvisar att gudomligheten innehåller ett stort mått av slarv med sanningen kan nog få för oss att detta som relateras i anekdoten förmodligen aldrig hänt mer än i den gudomliga fantasin.

Programmet fortsätter efter den gudomliga inledningen något mera värdsligt med en berättelse om barndom och uppväxt. Mycket väl beskrivet och absolut inget att ifrågasätta. Detta gäller genom hela berättelsen med ojämlikt förhållande, skilsmässa och frigörelse. Sveland förefaller uppriktig och det är inte förrän hon kommer till de personliga hoten hon mottagit som det blir intressant. Här råder det inget tvivel, inte en gnutta av det! Det finns ingen som helst anledning att tro att detta skulle vara påhitt eller ens förstärkt. En mycket stark redogörelse i vilket fall som helst!

Under programmets gång omtalar Sveland en tanke på att det behövs mera hångel här i världen. Min undran blir förstås, hur hånglar man med en gudinna?

Lösningen är uppenbar och praktiseras framgångsrikt om än inte alla kan förvänta sig ett hångel med Maria Sveland. Det finns andra gudinnor, så du intresserade man förklara hur mycket du föraktar män helst med kränkthet som huvudingrediens och saken är klar.

Lycka till!

Annonser

Single Post Navigation

10 thoughts on “Sommar med Sveland. Att förföra en gudinna!

 1. Jonte on said:

  Problemet är att Sveland i jämförelse med andra kvinnor på en grekisk sandstrand knappast hamnar i toppskiktet rent utseendemässigt 🙂 . Min erfarenhet av solbadande grekiska strandraggare är att de föredrar andra typer av kvinnor.

  Det är så pinsamt uppenbart att den berättelsen är om inte helt uppdiktad så åtminstonde gravt förskönad. Skulle inte förvåna mig om det var hon som fick nobben och sen tröstade sig själv med att intala sig att snubben säkert ändå var nazist.

  Gilla

 2. Ung? Tantslemmet fyller 39 i höst.

  Gilla

 3. Pelle 2 on said:

  Hoppas att du intog valium innan du lyssnade på Svelands program 😉

  Gilla

 4. Sommarprogrammet är ett format som passar henne, hon får tala fritt i en och en halv timme utan jobbiga motfrågor.

  Den enda diskussionsform som matchar hennes intellektuella kapacitet.

  För övrigt, varför lyckas alltid feminister gifta sig in i ojämställda förhållanden? Borde inte just de vara experter på att hitta de jämställda männen? Möjligen kan det vara så att de som inbillar sig att evolutionspsykologi inte finns, är de som lättast faller i dess fällor?

  Gilla

 5. Jag vet inte hur ordningen är? Man lever i ett kasst förhållande och grunden läggs för att bli feminist, resultat skilsmässa. Eller, man blir övertygad feminist och på köpet kommer ett kasst förhållande med likartat resultat som vid första antagandet.
  Onödig kunskap kan tänkas?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: