snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Nu avslöjas hela rubbet – jojomän, följ med!

Jag skall nu ut och cykla, cykla så jävla långt ut i periferin så att ingen kan följa mig och än mindre stoppa mig. Det är cykla det! På färden skall jag strö hypoteser och fantasier till höger och vänster, jag skall dra kritiska historier som visar dystopin vi är på väg in i. Jag skall visa hur det enda återstående som existerar är en snabb autoavdagatagande, åtminstone för släktets män. Alternativet är avskräckande!

Det kallar jag ut och cykla det!

Vi börjar med en koll på vår postmodernistiska upplevelseförmåga och skapar en sanning som är minsta lika sann som allt Maria Sveland har sagt. Det är avsevärt det! Vi gör en tolkning av den förljugna ovetenskapen evolutionsteori. Vi påstår, det går bra eftersom ingen tror på det ändå, att evolutionens framgång, att vi har blivit de vi är, är på grund av att alla alternativ har haft usel konkurrenskraft. De har helt enkelt inte funkat. I våra gener finns styrförmågan för vem vi skall bli och hur vi skall uppträda. Alla dessa inneboende företräden har en stark drift som är gemensam, nämligen en otrolig drift att reproducera sig. Den egenskap som  visar sig klara uppgiften bäst kommer också att reproducera sig mest.

Sedan finns det triggergener som beroende på miljö utlöser en egenskap. Som till exempel när puberteten skall inträffa. Under hela uppväxten och framförallt under fosterstadiet finns det gener som styr andra gener så att vi utvecklar de kroppsdelar som utgör oss och i rätt tidsordning. Vi har ett förhållandevis litet antal gener som skiljer oss från andra ryggradsdjur, och faktum är att i tidigt embryostadium ser alla ryggradsdjur likadana ut. Det finns gener som är specifika för oss och som styr vår kroppsliga utveckling. Just denna fysiska utveckling går numera att studera ingående och man förstår rätt bra hur det funkar.

Den själsliga utvecklingen går inte att på samma sätt verifiera men finns det skäl att tro att principen skulle vara annorlunda? Att det inte är gener som styr utvecklingen och vars triggning avgörs av yttre omständigheter, miljöinfluenser om ni så vill. Social konstruktion får man kalla det om man har en stark hokuspokus-tro.

Inom detta system har vi liksom alla andra levande varelser utvecklat ett system för fortplantning som gynnar släktet. Hos de flesta arter är det en av de fortplantande könen, honor eller hanar, som konkurrerar inbördes om den andra partens gunst. Hos människan och hos nästan alla däggdjur är det hannarna som konkurrerar om honorna. Så när hanarna strider om bästa positionen för att vara valbara som partners så kan stickor och strån ryka och blodvite uppstå. Man kan konstatera att denna kamp för ändamålet exkluderar honor. Det är honor som är belöningen. Och den starkaste hanen valdes av honorna. Evolutionärt riktigt, analogt med övrig fortplantning inom djurvärlden, men som av de flesta av oss inte uppfattas så. Men poängen är att kvinnorna inte ingår i just denna kamp.

Vi har en teknisk utveckling som gjort att dessa principer för fortplantning ruckats på och kanske inte kan tyckas gälla längre. Vi har fått helt andra parametrar för val av fortplantningspartner och de grundläggande evolutionära reglerna synes inte längre relevanta. Vi har ett helt annat socialt klimat nu där det håller på att ske en ökad jämställdhet och där kvinnor förhoppningsvis skall vara jämställda männen och vice versa. Detta är bra, men det evolutionära arvet finns kvar, män konkurrerar med andra män för att vinna gunst hos det motsatta könet. Männen konkurrerar i allt och under alla skeden av livet, men bara med andra män. Det finns män som är mer stridbara och det finns män som underordnar sig.  Men kvinnor är inte deltagare i denna kamp. Kvinnors kamp sker på ett helt annat sätt. Den konkurrensen är annorlunda.  Vad som hänt nu är att kvinnor, med rätta, på grund av den tekniska utvecklingen blivit konkurrenskraftiga på hela arbetsmarknaden. Det är möjligt att det finns män (det finns!) som blir förvirrade av detta. Det stämmer inte med den nedärvda konkurrenssituationen. Dessa förvirrade män kan reagera förutom normalt på två sätt,. Det ena med misstro, obstruktion och missundsamhet, den andra med överdriven hjälpsamhet och kvoteringsiver. Båda är förmodligen lika irriterande för de som blir utsatta.

Nu skall jag in på gissningsleken. Om männen strider för en position i hierarkien, den manliga, för att vara valbara av de bästa kvinnorna. Vad strider då kvinnorna för? Sorteringen är ju redan gjord. Den kampen är över! Mitt svar är att kvinnor konkurrerar inte alls i detta eller närliggande områden, i princip överhuvudtaget inte alls! (jaja undantag och så vidare…) Detta anmärkes på titt som tätt i och med att feminismen kritiserar den testosteronstinne mannens tävlingsbegär. Detta beskrivs som oönskat och ingående i den mansnorm som man så undantagslöst vill förändra och utrota. Det kan man göra med kastration men knappast genom uppfostran. Det känns bara dumt.

Att striden för platsen ”on top of the heap”, kan kringgås har anammats av många (män). Jag minns själv i min ungdom när jag gick på dansstudio just för att kringgå racet som pågick därute. Detta var mycket givande! Man skulle lika gärna kunna bli rockstjärna, det funkar tydligen lika bra. Hör bara på Magnus Uggla som klart deklarerar att han var ute för att supa och knulla! Hans gener funkar!

Sedan kan man kringgå stridens hetta genom att gå direkt i mål. Man kan bli feminist, det stärker valbarheten men om man blir feminist måste man anta en skepnad som klart skiljer sig från å ena sidan Kawa Zolfagery och å andra sidan Göran Lindberg. Jag betvivlar att det finns tillräckligt utrymme däremellan för etablering.

Nu cyklar jag hem igen!

 

 

Annonser

Single Post Navigation

4 thoughts on “Nu avslöjas hela rubbet – jojomän, följ med!

 1. Jo, kvinnor konkurrerar. Vi människor är ganska unika i två bemärkelser.Våra barn föds med mycket stora huvuden, vilket leder till betydligt fler förlossningskomplikationer än andra däggdjur. I länder med dålig sjukvård leder 1/200 graviditeter till döden! Dessutom är våra barn så hjälplösa att de behöver båda föräldrarnas stöd för att överleva (eller idag en förälder och välfärdssystem). Det gör att de män som når ända upp på täppan och blir åtråvärd för många kvinnor ändå bara kan välja ett fåtal och få barnen att överleva. Han måste välja ut några kvinnor. Han väljer då kvinnor som verkar friska och har former som indikerar de kommer överleva graviditeten. Därför tävlar kvinnor i grenen skönhet och förstärker sina sexuella signaler med t ex smink. Ögonskugga, rouge: Kåt. Mascara, eyeliner: Markera ögonen. Rött läppstift: stimulerat kvinnligt kön. Och kvinnor tävlar verkligen jämt. Män är mer villiga att acceptera rangordningar för tillfället. Att strida för hårt vid fel tillfälle är direkt livsfarligt för män.

  Men vad händer då med de män som inte åtrås av många och de kvinnor som inte blir de få utvalda? Där är makten omfördelad. Hon väljer, han är glad att bli vald.
  Ett intressant fenomen är när kvinnor, även feminister, anser att när oattraktiva män stöter på dem är de äckel. Om en tillräckligt känd och åtråvärd man skulle säga samma saker skulle de istället rodna och hänga på. Frågan är hur villiga de själva är att sätta sitt självförtroende på spel genom att vara den som stöter och ska utvärderas. Vinna eller ratas. Jag påstår att orsaken till denna oacceptans att bli ”objektifierade” av fel män (män som inte många andra kvinnor finner attraktiva) och deras bristfälliga analys därav beror på att de inte själva förstår hur de biologiskt funderar. Har man dessutom en inställning att allt är socialt konstruerat och biologi inte styr vårt handlande och preferenser, har man än svårare att förstå var ens känslor och beteenden kommer ifrån. Som att ha ett otämjt djur inom sig som man inte förstår.

  Gilla

  • Jag är helt överens om den redogörelse som du anger om kvinnors inbördes konkurrens. Jag hade emellertid inte modet att annat än överlämna frågan eftersom jag inte förstår den då jag är man.
   Mannens strid avgör vem som skall bli valbar och kvinnans vem som skall få välja först. Mannens strid är testosteronstyrd och han kan teoretiskt bli far till ALLA barnen emedan kvinnan får finna sig att dela moderskapet med andra kvinnor.
   Detta kan man ju försöka uppfostra bort!
   Tack för kommentaren!

   Gilla

 2. Det var en gång för några år sen. Jag hade fastnat framför kaffeautomaten med den där tomma ickeseende blicken i väntan på att maskinen skulle klämma ur sig några livsgivande droppar som förhoppningsvis skulle dra upp mig till ett vaket tillstånd. En kollega, också ute efter kaffe, kom och frågade ”Vad står du och funderar på” men eftersom jag inte ville erkänna att min hjärna var ur funktion för tillfället så drog jag till med den klassiska ”Meningen med livet”. Svaret, som faktiskt drog igång min hjärna bättre är kaffet, var inte det klassiska för det här var en fråga som han faktisk funderat på så han svarade ”Vill du ha det vanliga filosofiska, felaktiga svaret eller vill du faktiskt ha det rätta svaret?”. Givetvis, när jag nu hade chansen, ville jag ha det rätta svaret och det var ”Meningen med livet är att säkerställa artens fortlevnad.”
  Eee, jo, men… Det korrekta, rätta svaret är skittråkigt men det är fortfarande det rätta. Alla arters individers uppgift är att se till att arten överlever.

  Såg ett program med Dovhjortar på TV igår och insåg att om man tittar på djuren så blir det rätt uppenbart att den manliga instinkten att fortplanta sig är så stark att de är beredda att dö för att få göra det.

  Gilla

  • Tack för din reflektion, du har uppenbarligen studerat och funderat över premisserna för mänskligt liv!
   När tokfeministerna menar att vi fåvitska (enligt dem!) skall läsa på och läsa in de trosedikt som utgör basen för deras religion, tänker jag, ”javisst, okey, sure thing, men ta för fan och läs på själv utanför er jävla lilla bubbla. Kolla Dawkins eller va fan ni vill, men läs på!”.
   Eller varför inte, ”se er ikring, gör en reflektion över vad ni ser i stället för att hitta på teorier som aldrig kommer att påvisas som vederhäftiga av annat än de starkt troende! De stämmer nämligen inte med normalt folks upplevelser och erfarenheter. Hur mycket ni än försöker så skräck i era unga proselyter!”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: