snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Tufft för Maria Sveland och Hatet.

Jag kan inte sluta tänka på Belinda Olsson och hennes program Fittstim. Framförallt de rektioner som programmet har väckt i form av klagande, förklarande, tillrättavisande, hysteriska, rättänkande feminister som inte annat än känner sig främmande för andras feminism. Splittringen förefaller uppenbar i denna typ av jag-jag-jag-feminism.

Om vi ändå undviker ord som patetisk så undgår ju ingen den monolog som Maria Sveland delgivit menigheten i ärendet. Sveland påpekar nog gärna att det är en inlaga i en debatt, alltså en debatt som hon ju inte vill delta i. Nä, Sveland lägger till rätta och vill gärna förklara  hur saker och ting verkligen är. Omtänksamt och det där ordet vi undviker nämna som beskrivning.

Vad som gör det intressant är att Maria Sveland har gjort upptäckten att det finns ett ifrågasättande hos de tidigare feministerna som hon helt enkelt inte klarar av. Om hon sin vana trogen kallar dessa för hatare och kanske till och med kvinnohatare så kommer kanske andra att börja ifrågasätta. Nä du, Maria Sveland, denna kritik kan du inte bara ruska av dig och vägra ta debatten. Detta är kritik från dina trosfränder och du klarar inte av den!

Vilket uppvaknande för dessa med Sveland i spetsen som helst sätter sig i diskussioner med kopior av sig själv, i varje fall inte mer avvikande än Lo Kauppi eller Andrea Edwards. Helst bara sig själv så klart, med tydlig markering att allt utanför denna diskussionssfär består av hat och särskilt då kvinnohat!

Då tycker väl jag att det är dags att lyssna till Belinda och hennes frågor istället. En liten repa i glasyren blev det allt ändå.

Det är inte lätt med kritik som inte kan omvandlas till och beskrivas som hat!

Bra så! Men, faktiskt, när jag igen läser artikeln av Maria Sveland som publicerades i ETC den 17/1 tänkte jag att jag skulle bli glad av att ha så rätt.

Men jag blev i stället ledsen – av att ha så rätt!

Annonser

Single Post Navigation

6 thoughts on “Tufft för Maria Sveland och Hatet.

 1. Pelle2 on said:

  Säger som jag sa på Ekvalists blogg på detta ämne. Maria Sveland är en expert på guilt by association där hon försöker klumpa ihop feministkritiker med nazister.

  Spännande också att hon ifrågasätter hoten mot Pär Ström.Hon ju själv med på den berömda pubkvällen med jämställdister där hon själv och hennes Afa-anhängare gav Pär ström en bild där man klipper av en kuk.
  Vad hade hon sagt om någon hade gjort något liknande mot henne ?
  Något säger mig att hon hade ringt sina journalistkollegor och gråtit ut.

  Vidare är hon en expert på att vägra ta debatten medan hon själv basunerar ut sina åsikter i sin mediala plattform där hon inte riskerar någon som helst kritik eller ifrågasättande.

  Hon är en hycklare och en ryggradslös människa.

  Gilla

 2. Erik S on said:

  Mediefeminister går, statsfeminismen består.

  Gilla

 3. ”trosfränder”….sorry men kan inte kåta bli att se ”trosränder” framför mig =)och det blev det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: