snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Logiken systrar, logiken.

Trots att vi just fått oss tilldelad den så kallade mansutredningen som utförts av statsvetaren och feministen Svend Dahl och hans gäng av inbitna feminister, så tänker jag inte kommentera denna alls nu utan något helt annat. Anledningen är att jag bara ytligt har skummat igenom delar av utredningen som innehåller en feministisk uppfattning om vad som är problem med män.

Istället tänker jag kommentera något annat som dykt upp i veckan. Nämligen de ursinniga och av hat flödande angreppen på Isabella Löwengrip, Blondinbella.

Hon har tydligen dristat sig att säga några kritiska ord om feminismen och det gör man inte ostraffat i systerskapet. Förutom denna ofattbara hädelse har hon dessutom, med bara sin existens, lyckats bevisa att en driftig kvinna både kan vara framgångsrik och skaffa sig makt.

Man kan undra om inte detta vore något för systerskapet att visa upp? En kvinna som visar att kvinnor kan. Inte för att någon lyfter och stöttar utan av egen kraft. Nä, så fungerar det inte. Blondinbella har haft mage att skaffa sig detta utan att alla andra medsystrar kunnat surfa på vågen och själv få ställa sig i rampljuset. Och utan att tacka detta fågelholkliknande kollektiv som kallar sig feminister.

Det enda som är värre än ett gubbslem är uppenbarligen en kvinna som klarar sig på egen hand. Maken till uppvisning i janteuttryck får man leta efter.

Nåväl, det är bara ett tiotal bloggerskor som gått bärsärk och kanske ett hundratal kommentatorer som hatat så där jättefint och rättfärdigt som feminister tillsammans med vänstern är de enda som kan. Men man kan tycka det är beklagansvärt att de andra ”justa” feministerna inte klarar av att ta avstånd från de hatiska stollarna. De till och med upplåter medieplats för hatet.

Den enda som tagit avstånd från hatet är den annars så hatiske My Vingren på Politism.se. Men bara den delen som gäller ett sexuellt övergrepp. Det andra hatet är okay för My.

Det som kritiseras är Blondinbellas otroliga fräckhet att vägra tacka feminismen för sina framgångar. Feminismen som enligt de tokiga feministbloggarna har fört kampen så att hon överhuvudtaget får lov att yttra sig. Ja den historien vill jag gärna ta del av. I vilket verk kan man hitta dessa uppgifter? Förmodligen bara som slagord i huvudet på stollarna och på ett och annat plakat.

Vad de här bloggande tonårsfeministerna inte förstår är att Blondinbella tackar alldeles särskilt för att ha gjort succé utan att ha förhindrats av avundsjuka feminister. Feminister vars janteattityd gör att alla som försöker kommer att pressas tillbaka och ingen kommer att ta steget till fri- och oberoende verksamhet med för andra positiv utkomst.

Kan de inte i logikens namn försöka inse att det som gjort det möjligt för kvinnor tillsammans med män att trots avsaknad av börd kunna ta en plats i samhället är inte de misantropiska gnällspikarna Sveland, Alakoski, Schyman, Vingren med flera. Dessa kvinnor som ser män stå i vägen för sin framgång. Dessa kvinnor som uppenbart anser att kampen inte är över förrän alla kvinnor någon gång varit styrelseordförande i något börsbolag. Dessa kvinnor som inte kan fatta att kvinnor kommer i position genom att ta ett steg fram. Inte för att män tar ett steg bak! Och att detta visas av Blondinbella. Hon kan tillsammans med Bodil Jönsson, Marianne Nivert, Annika Falkengren, Peggy Bruzelius, Amelia Adamo, Barbro Westerberg och alla de som i ökande andel och antal är verkställande direktörer och chefer i industrin.

2007 var 28% av alla chefer kvinnor, (Högre ämbetsmän, politiker och chefer i ideella föreningar ej inräknade,) och andelen stiger snabbt. 

Varför kan man inte inse att det krävs egna insatser för att nå personlig framgång? Det räcker inte att män tar steget tillbaka, kvinnor måste ta steget fram. Det finns de som gör det och lyckas utomordentligt i konkurrensen. En uppfattning i debatten är att vi skall göra det enklare för kvinnor att nå framgång, att kratta i gången, så att säga. Även om metaforen är dålig så innebär detta att någon har gått före och jämnat marken. Att nå framgång som individ, människa, samhälle, mänsklighet är att någon tar sig ut på obrutna vägar. Vem skall göra det när allt skall vara utstakat? Det vore i så fall en tillbakagång i utvecklingen och det finns gudbevars förespråkare för det med. Det är bara att det i så fall skulle påverka välfärden negativt. Det är kanske ändå inte ett val vi skall göra?

Är det verkligen så att inom denna stolliga del av feminism så måste alla göra allt gemensamt? Ingen får sticka ut och alla är väl medvetna om detta. Det så kallade systerskapet. Är det detta som visar sig nu när man sluggar kraftigt åt alla håll och kanter inom feminismen.

Jag tror de flesta män ställer sig frågande till detta spektakel. Är ni feminister verkligen säkra på att ni vill ha män in i detta, eller vill ni bara ha någon att luta er mot som är tyst medan ni grälar inbördes? Jag är säker på att i alla fall jag inte vill delta och jag vill heller inte se uppväxande pojkar tvingas in i systerskapet.

Men det är kanske inte så mansutredarna menar heller. Låt oss se efter.

 

 

 

Single Post Navigation

7 tankar om “Logiken systrar, logiken.

 1. Pingback: Om lärarna fick bestämma | WTF?

 2. Har just avslutat ”Med svärtad ögonskugga” och trots att jag inte är lika gammal som henne är jag gammal nog att få en total igenkänning. Den tanke som snurrar mest just nu är populismen och det faktum att radikalfeminismens könsmaktsordning och ‘patriarkatet’ bara är public choice-verktyg, det vill säga de radikalfeministiska ”överprästinnornas” medel för att maximera sin egennytta.

  Men snälla gör inte misstaget att förväxla kvinnor med dessa ”tonårsfeminister”. Det finns många kvinnor som inte heller vill delta (eller som är ovetande) och inte vill se uppväxande flickor tvingas in i detta ”systerskap”.

  Gilla

 3. Bra kommentar, vi är nog överens.
  Min mening är att sortera ut ”tonårsfeministerna”, skilja dem från kvinnorna. Min fråga är varifrån får de sin uppfattning och vems ”sanning” matas de med?
  Det är ju en specifik grupp som på detta oresonliga sätt angriper exempelvis Blondinbella. Jag är också övertygad att många kvinnor inte vill ha sina döttrar in i ”systerskapet”.
  Men det är tyvärr inte tillräckligt många som liksom du vågar tala om det.

  Gilla

  • Nej alla talar inte om det. Min vuxna dotter säger bara – Äh dom där! Men kanske har vi nått den punkt, och att det nu är vad vi bevittnar, då det inte längre går att bara ignorera dem utan att, precis som nu sker, fler och fler börjar höja sina röster för att överrösta dessa ”tonårsvrål”.

   Gilla

   • Vi får hoppas det.

    Gilla

    • Ja,det är tragiskt på så mångs vis… Det svenska debattklimatet är i skrämmande dåligt skick och intoleransen mot oliktänkande kompakt och tar sig i det närmaste hysteriska propotioner.
     Jag är ju också kvinna och vet att det är superkontroversiellt att inte vara bekväm eller ifrågasätta dagens feminism..

     Gilla

 4. reb. Jag håller med om allt. Så kort och koncist kan man beskriva det. Titta bara på mansutredningens slutsatser.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: