snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Jills veranda – recension #2.

Jag avstod att se Jills veranda när Kakan Hermansson presenterades som gäst. Fast jag hyser stor beundran för artisten och människan Jill Johnson kan jag inte se vad Kakan Hermansson skulle kunna tillföra som inte utgjorde ett hot eller våld på programmet. Till skillnad från Titiyo och Skizz så ångar ju Kakan av bullersamt förakt och hat mot de som hon inte gillar. De båda förstnämnda verkar visa ett varmt förtroende för sin publik vilket jag också har beskrivit i tidigare recension.

Men nu gäller det Kakan.

Programets format och på det strikta sätt som Jill Johnson och produktionen ser till att det hänger ihop gör det fortfarande till mycket sevärt, även med Kakan Hermansson som gäst. Kakan ger av sig själv och gör en duett med stil tillsammans med Jill, Red Dirt Girl av Emmylou Harris. Mycket bra, Kakan är ok men Jill gör en fantastisk andra stämma som bär det hela ända in i mål.

Som sagt, Kakan Hermansson har gjort sig känd för en del misandriska uttalanden och hon har tydligen lätt att visa förakt för människor som hon uppfattar ej delar hennes åsikter. Hon visar sitt illa dolda förakt i programmet men det går inte längre än till en undran, en fundering hos Jill. Kakan skulle kanske må bra av att ta intryck av Mrs. Kay, en Tea Party kvinna med djup religiös läggning, som i stället för ”I´ll destroy you, Cookie!” säger ”I´ll pray for you, Cookie!”.  Men Kakans världsuppfattning ligger inte åt det hållet trots sin påstådda gudstro.

Man får uppfattningen att Kakan Hermanssons besatthet består i att visa världen att hon är lesbisk feminist. Frågan är bara, bryr sig världen? Det blir ungefär samma dråplighet som när Matt Lucas som Daffyd Thomas kommer  med favoritfrasen ”I am the only gay in the village” och vill provocera men ingen bryr sig!

Nu undrar vi förstås alla varför Kakan är gäst hos Jill? Bland riktiga artister med riktiga karriärer som exempelvis Tityio och Marit Bergman? Jo av samma anledning som man kan få höra kommentarer av exempelvis Fanny Åström och Lady Dahmer i radion. Det vill säga, ingen aning!

Single Post Navigation

5 thoughts on “Jills veranda – recension #2.

 1. Pelle2 on said:

  Har för mig att jag läste en krönika av Hanna Hellqvist i Dn som sa att hon och Kakan är kompisar med hon som regisserade Jills veranda.Det var väl anledningen till att Kakan fick vara med tillsammans med att regissören förmodligen delar Kakans feministiska åsikter och ville visa upp detta för världen.

  Hannas krönika gick ut på hur synd det var om kakan för att hon fick motta hatiska brev för sina åsikter samt hur fel det var med Tea party kvinnans åsikter om hennes sexualitet.

  Inte för att jag tycker att det är ok att skriva hatiska brev men här borde kakan fundera på orsak och verkan. Om man själv uttrycker hat och förakt mot män som grupp så kanske man inte skall bli jätteförvånad om man får tillbaka med samma mynt…

  Gilla

 2. Goda kontakter skadar ju inte. Hur är det man säger, kvinnor väljer kvinnor?

  Gilla

  • Pelle2 on said:

   Nu är du allt en kvinnohatare ;-). Det vet du väl att det bara är vita,medelålders,svenska män som väljer andra män i samma kategori.
   Vi feminister skulle aldrig göra något liknande 😉

   Gilla

 3. Tänkte inte på det!

  Gilla

 4. Pelle2 on said:

  Här kommer länken till Hannas krönika där det framgår att den som gjorde programmet är en vän till kakan och Hanna.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/hanna-hellquist-en-person-som-star-upp-for-nagot-som-ar-kontroversiellt-for-vissa-den-far-banne-mig-lara-sig-att-tala/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: