snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Invandringens fördelar för Sverige.

Jag vill inte gärna ge mig in i diskussionen om invandring eller flyktingmottagning i Sverige eftersom om man inte använder absolut rätt terminologi, blandat med känslomässigt dravel, riskerar man att uteslutas ur den sociala gemenskapen och stämplas som fascist och rasist. Det är som att balansera på slak lina när man inte har rättighet att yttra sig alls egentligen, på grund av hudfärg och födelseort.

Men nu händer det. Jag måste reagera på ett av de klumpigaste argumentationsförsök jag någonsin sett i ämnet. Tillika som kommer från vanligtvis välinformerat håll.

Det första jag vill säga är att jag har ståndpunkten att Sverige skall vara öppet för invandring, eftersom den är bra för oss. Vi skall också vara generösa i förhållande till dem som kommer hit som flyktingar från krig och utsatta förhållande. Det sista gäller alltså även dem som är tvingade att fly på grund av sin politiska och/eller sexuella läggning. Detta så även från länder där det inte pågår regelrätta strider. Vi har råd och vi skall.

Men jag anser att det skall diskuteras. Inte om! Utan hur! Annars kommer grupper i Sverige att sakna allt engagemang i frågan och till och med bli fientligt inställda till den. Om vi inte diskuterar ökas risken för avståndstagande.

För att minska den risken ger sig namnkunniga personer ut och förklarar sin inställning som positiv till den invandring och flyktinghantering som pågår. A la bonne heur!

Men den här artikeln i DN idag! Den verkar skriven av en fjortonåring och avsedd att läsas för femåringar. Den puerila stilen är helt obegriplig. Uppfattar man målgruppen som idioter? Förstår man inte att ”vanligt folk” har en verklighet som de förhåller sig till? En verklighet som de själv kan dra slutsatser ur?

När man i sin ”Myth-Busting” nämner forskning och studier så säger detta ingenting för de tilltänkta läsarna. Antingen har de läst och avfärdat dessa eller så har de förstått och är inte längre emot. De som avfärdat dem kommer väl inte att ändra sig bara för att de hänvisas till i en naiv debattartikel?

Fastän och även om de har rätt och innehållet är sant så är det presenterat med puerila argument som liknar ”det stod i tidningen”. ”Enig forskning” eller ”vetenskapen” och för den delen ”undersökningar” är så flagrant förnedrande för den tilltänkte läsaren att man verkligen undrar hur de tänkt? Som om den minst begåvade i gänget fick bestämma takten. Kan undras vem det är?

Den punkt som störde mig mest är nr 7. Här borde de nämnt positiva exempel om det funnes sådana. Läsare som har avancerat över den indoktrinerande förskolans nivå undrar ju om de bortser från balkankonflikten, Darfur, Rwanda, uigurerna i Xiangnan, och den nyligen uppståndna krimkrisen. Är dessa bevis på etnisk samlevnad?

Eller tror de verkligen att folk är dumma? Fattar de inte att de som till äventyrs läser en debattartikel i tidningen med säkerhet har hört talas om oroshärdarna i världen. Att de vet att det finns situationer i världen som liknar inbördeskrig i bland annat Egypten. I Syrien är det fastställt. De vet dessutom att det är etniska falanger som vänt sig mot varandra, och de undrar förstås var den etniska blandningen är så paradisisk som debattörerna tycks vilja påskina.

Just detta var en vådaskjutning av den goda saken som skulle kunna ha undvikits. Det hade räckt att ange sin åsikt och välvilja och sedan slå hål på myterna på ett seriöst sätt.

Till sist. Jag håller med om att invandringen skall accepteras och uppmuntras men denna rappakalja driver bara folk i armarna på främlingsfientligheten!

Single Post Navigation

4 thoughts on “Invandringens fördelar för Sverige.

 1. Larsson on said:

  Jag läser punkt 4 och jag läser samtidigt Fredrik Segerfeldts blogg. Sveriges största parti är alltså emot invandring eftersom det leder till lönedumpning enligt dem. Vänsterpartiet argumenterar för övrigt på ungefär samma sätt.

  Gilla

  • Jag vet inte riktigt hur man skall kommentera, men att visa på ”undersökningar” eller ”studier” som gäller för till exempel USA, det fattar svenskar som har erfarenhet av invandring som är proportionellt ofantligt mycket större lokalt än i USA, att relevans saknas. Om man inte menar den primära koloniseringen och påverkan på ursprungsbefolkningen.
   De som skrivit under har gjort det in blanco.

   Gilla

 2. Folk verkar hysteriskt rädda för att uppfattas som” onda”dvs de dom ser vissa problem och tycker att det skulle vara bra att konfrontera dem snarare än att låtsas som det regnar och hoppas på det bästa. Utan då är det skönare att hålla sig till världfrånvända floskler. Idealism och visioner i all ära men det kan bli ett brutalt uppvaknande för de som fortfarande sover.Många invandrare fattar dock mer än svenskar.

  Gilla

  • Det som gör saker och ting så beklämmande är att just av den anledningen som du anger. Nämligen att svenskar med utländska rötter har fattat detta sedan länge. Då pratar man inte längre om vi mot dom i form av ”svenskar” mot ”invandrare” utan man pratar om ”rasifiering”. Ett grepp som är imbecillt och oerhört ohederligt. Enbart för att kunna tillrättavisa i marxistisk anda!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: