snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Regeringen låter utreda demokratin i Sverige!

Regeringen har tillsatt en utredning för att undersöka demokratisituationen i det svenska samhället. Man vill undersöka och kartlägga den påverkan på demokratin som partier som Svenskarnas Parti och Svensk Motståndsrörelse har. Man kommer även att värdera Sverigedemokraterna och de som kallar sig jämställdister, huruvida dessa gruppers inverkan på det demokratiska samhället är sådan att åtgärder måste vidtagas.

I detta viktiga arbete, låter integrationsminister Billström och jämställdhetsminister Arnholm utnämna historikern och experten på fascism, Henrik Arnstad till utredningsledare.

Som sekreterare och expert på normkritiska kränkningar utses Kawa Zolfagary för hans utmärkta expertis att kunna se personer med dåliga värderingar och peka ut och anmäla dessa.

Den tredje fasta medlemmen i utredningsgruppen som utses är My Vingren som är expert på åsikter och som har förmågan att plocka fram dessa såväl opåkallat som annars.

Efter jämställdhetsministerns kalkyl som utfördes av kunniga personer på departementets kansli konstaterades att det behövdes fler kvinnor i utredningen. Man enades då om att Natasja Blomberg med sin fantastiska förmåga att med versaler angripa hart när vad som helst utan någon som helst eftertanke, var det naturliga valet.

För att jämställdheten skall synas även i regeringens utredningsarbete så för balansens skull utses även Åsa Linderborg som ingående expert. Motiveringen är att Linderborg aldrig har tvekat att underkänna åsikter som hon tycker passar dåligt och att hon kämpar obrutet för de demokratiska värden som hon lärt sig ur sin dyrkan av Lenin.

Regeringens företrädare anser sig mycket nöjda med utnämningarna och menar att man har stora förhoppningar att genom dessa få fram riktlinjer om vad som skall få tyckas i ett demokratiskt samhälle.

Ibland känns allt just så där tokigt möjligt ni vet, som hur man utser deltagare i en utredning. Jag tänker på mansutredningen som exempel och snart kommer en jämställdhetsutredning. Skall den ledas av Gudrun Schyman? Inte omöjligt alls. Och sedan skall vi ha en utredning om skolans resultat är tillräckligt bra. Den skall ledas av en femteklass från Tensta och så vidare.

Underbart när all är möjligt!

 

Single Post Navigation

4 thoughts on “Regeringen låter utreda demokratin i Sverige!

  1. Det är ett tänkbart scenario. Först nånstans i femte stycket började jag förstå att inlägget är ett försenat aprilskämt.

    Gilla

  2. Pingback: #mänförtrycker | WTF?

  3. Casey Jones on said:

    När Arnstad kom på tal förstod jag bluffen. Rolig men samtidigt orolig läsning. Ligger lite för nära verkligheten…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: