snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Fienden är identifierad, upp till kamp och förgör hen!

I Malmö öppnar i morgon ett forum för feminism på mässområdet. Ett  gott initiativ kan tyckas. Åtskilligt står på programmet, bland annat föreläsningar och seminarier. Här kommer inte att bli någon diskussion, allt är klart redan, nu skall slutsatserna verifieras och få sina hallelujor. Den förment enade forskningen kommer att visa sin styrka.

Här kommer det att bli plats för entreprenörer som under ”forskningens” täckmantel säljer in sina koncept. En av dem är den amerikanske filosofen Jackson Katz vars förberedande rappakalja kunde läsas i gårdagens Sydsvenskan.

http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/mannen-har-nyckelrollen-om-vald-mot-kvinnor-ska-kunna-bekampas/ (mina länkar fungerar inte i mobilversionen så klipp och klistra tills jag ordnat till det)

Nu undrar jag, när man läser om de fruktansvärda övergrepp som sker mot kvinnor som exempelvis nu senast i Indien, hur skall man reagera då. Jo, en normal man som har haft uppväxten full av manliga förebilder. Fäder, storebröder och män i omgivningen som visat hur man skall bete sig, maskulinitet när den är som bäst alltså. En sådan man skulle reagera med största avsky. Kanske skulle denna man krama och omfamna sina hustrur och döttrar i förvissningen att det aldrig kommer hända dem om bara denne man är kvar och i närheten. Eller hur? Jag förenklar genom att beskriva den traditionelle heteromannen i lika traditionellt parförhållande. Självklart är jag medveten om att män i andra relationer skulle reagera på samma sätt.

Borde, vill säga. Sanningen är emellertid att detta är fel, vi blir tillsagda att i stället känna skuld som om det var vi som utförde dådet. Det är du och jag som skall åtgärda oss själva och komma till insikten att vi måste förändra vårt beteende. Vi som inte har detta beteende alls och förmodligen inte känner någon som har det. Vi som överhuvudtaget aldrig någonsin kommer i kontakt med personer som har ett sådant beteende.

Jag skulle vilja beteckna dessa kritiker av maskulinitet och mansnormer , de som problematiserar inom ämnet med direkt ovetenskaplige metoder, som domedagsprofeter. De samlar proselyter och klerikalt verkande predikare vars hela världsbild bekräftas av en ”enad forskning”. Bilden av män, manlighet eller maskulinitet är boven till allt ont som kan drabba dem. Till och med egna misslyckanden skylls på detta, eller som man lärt sig säga, på patriarkala strukturer.

Diskussionen gäller inte rätten till lika lön (för lika arbete) eller insatser och ansvar på det privata planet. Diskussionen har kommit mycket, mycket längre än så. Se bara alla dessa opportunistiska entreprenörer som med stöd av populistiska politiker som tillsammans utger sig vara ledarna som skall leda massorna inför det patriarkala hotet. Ett hot som är nogsamt planterat hos delar av allmänheten.

Någon har myntat begreppet ”det feminism-industriella komplexet” och det är precis vad det är. Någon täjnar pengar på tingens ordning, därför kommer tingens ordning att bestå!

Läs väldigt bra om den goda manligheten i kommentarsfältet på http://genusdebatten.se/en-studie-i-hur-man-forsoker-vrida-en-debatt-politiskt-korrekt

 

Annonser

Single Post Navigation

3 thoughts on “Fienden är identifierad, upp till kamp och förgör hen!

 1. Pingback: Glöm inte gatumaktsordningen! | WTF?

 2. Fredrik on said:

  Feministiskt forum i Malmö och hela vänstersverige är på plats.
  Några förvirrade liberaler syns i folkmassan samt en del
  feministiska män. De tror sig höra hemma på mötet men är så
  blåsta eftersom de inte är vänsterfeministiska kvinnor…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: