snurrigtdotcom

A great WordPress.com site

Varför nu detta? Och vem då, då? Lite om bloggning.

Viktig bloggkunskap.

Vem som helst kan blogga om vad som helst. Tyvärr så gör de det också. Bloggar alltså. Bloggarna kan kategoriseras i olika undergrupper men samlas trots detta alla i paraplygruppen  ”idioter”. Min ödmjuka tanke är att ändra på detta, tillika drastiskt och skapa en ”überparaplygrupp” som innehåller undergrupperna ”idioter” samt gruppen ”intelligenta”. Den senare med än så länge endast en medlem. Men den blir större så snart jag startat fler bloggar!

En undergrupp till ”idioter” är gruppen ”allaandraäridioter” som är nästan lika stor som gruppen ”idioter”. Saknas gör de som inte har förstått att utveckla hybris i tillräcklig omfattning.

Inom gruppen ”allaandraäridioter” återfinnes som sig bör ”fjortisgruppen”. Denna grupp söker enbart kunskap inom sin egen grupp eftersom de inte kan se existensen av något annat eller någon annan överhuvudtaget. På ena sidan kan de möjligen erkänna att det finns hopplöst utdaterat materia och på den andra ännu ej färdig materia. Gruppen håller sig till sig själv och utbyter en stor volym kunskap inbördes. All utbördes kunskap betraktas som löjlig om den överhuvudtaget uppmärksammas. En del av det svenska utbildningssystemet befinner sig sedan en längre tid inom denna grupp.

De som tidigare tillhört ”fjortisgruppen” och som utesluts på grund av åldersskäl ingår ofta i gruppen ”iallafallintefjortisar”. Dessa adolescenter bildar en stor stark grupp, förmodligen den största gruppen i denna kategoriordning. Här börjar det spreta åt alla håll åsiktsmässigt även om många av dessa bloggare är måna om att stryka varandra på ryggen. Man har börjat öppna sig och man förstår att världen består av ett spektrum av mänsklig materia. Man tar följdriktigt in kunskap från en vidare värld och förkastar den, efter kontroll med sina ryggstrykare förstås, samt förklarar upphoven som personer som verkligen borde dödas.

Inom ”iallafallintefjortisar”-gruppen ingår undergruppen ”intellektuellafunderare”. De är runt 21 år och har levt i en evighet. Att världen är lika gammal som de själva anses vara en självklarhet och allt som hände därförinnan har egentligen inte hänt.  I alla fall inte så att det behöver noteras. Man tror på resonemang. Är man bara tillräckligt god så kan man tillsammans resonera sig fram till brokonstruktioner exempelvis eller att 2+2 = 7 bara man tillsammans vill det tillräckligt mycket. Man hämtar sina teorier och åsikter ur en fullständigt uttorkad kunskaps- och erfarenhetsbrunn. Kritik, om den uppmärksammas, avfärdas snabbare och med större regelbundenhet än humaniora förkastar sina äldre teorier. De kallar sig själv gärna för humanister med tillägget intellektuell.

En annan undergrupp består av adolescenter som kommit upp till 35-års ålder och som av alla benämns medelålders men inom gruppen kallas för ungdomar. Gruppen kallar sig ”stillyoung” eftersom engelskan nu smugit sig in som ett komplement till den bristfälliga svenska som det svenska utbildningssystemet bestått dem med. Den officiella benämningen är egentligen ”FANFANFAN” på denna grupp. Man har vid denna tidpunkt blivit varse shift på tangentbordet, alternativt har fingrarna blivit så tjocka att man då och då trycker fel. Namnet återspeglar det vanligast förekommande omdömet och har inte något att göra med vare sig idoldyrkan eller luftkonditionering. I gruppen finns föräldrar med småbarn som med lätthet kan tala om för andra föräldrar vad som är rätt eller fel i barnuppfostran. Problemet är att det går inte att vara överens inom bloggvärlden för det skulle innebära att en eller flera bloggar vore överflödiga. Här gäller det att i högsta grad vara någon annans idiot.

Den sista gruppen bloggare jag tänkte beskriva är de så kallade ”viftarna”. Det är folk som går med ett finger upp i luften och känner. Träffar du på en sådan och på fråga denna person svarar att den är på väg till sjukhuset på grund av flisa i fingret, så låt denna person vara. I övrigt så passa er. ”viftarna” är oerhört skarpa i sin kritik av personer. Observera alltid personer inte saker eller handlingar. De kräver avgång, sparken eller avrättning (om de visste vad det var). Men bara efter de nogsamt avlyssnat kompissfär och annan omgivning hur vinden blåser. Är det i stort sett riskfritt så dras drevet igång. Ofta är medlemmar i gruppen personer som tidigare gjort sig kända för att helt utan underlag och helt utan skrupler, verbalt ha misskrediterat andra. Helst sådana som har svårigheter att få sin röst hörd i media som domineras av kompisar till ”viftarna”.

Om någon orkat läsa ända hit, så välkommen med förslag på andra kända bloggundergrupper.

Om bloggaren själv.

Jag själv är en hyfsat medelålders vital person med smak för livets goda. Jag älskar skogspromenader och mysiga hemmakvällar. Varför inte ett rejält röj på krogen om man känner för det. Sexuellt är jag öppen för allt, älskar verkligen allt! (Utom förstås äckliga grejor eller sånt som är kyrkligt bannlyst eller sånt jag inte orkar.)

Jag älskar djur och kantänka mig långpromenader med hunden. I så fall helst med den rotweiler som heter Rocky och som ränner runt i Dagens Nyheter.

Jag älskar även att dansa. Vem gör inte det? Bara golvet är stort nog för en rollator. Musiken jag väljer helst är klämmig gammeldags dansmusik som Rolling Stones, Pink Floyd och CCR. Men jag kan även tänka mig lite modernare som exempelvis Metallica, Black Sabbath, Dire Straits och Laleh.

Jag pratar sällan politik, gillar det helt enkelt inte. Men måste jag beskriva mig politiskt så är jag svajande liberal-feminist-marxist. (Allt efter omgivningens åsikt. Gör inte alla så?)

Tycker du det låter intressant, är du likasinnad och frimodig? Välkommen då till min blogg!

P.S. Du får gärna ha barn.

En tanke på “Varför nu detta? Och vem då, då? Lite om bloggning.

  1. Pingback: Hej « snurrigtdotcom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: